A komposztálás minden szempontból jó döntés

komposztálás

A komposztálás nem csupán egy ökologikus tevékenység, hanem egy életmód, amely lehetővé teszi számunkra, hogy csökkentsük ökológiai lábnyomunkat, miközben gazdag tápanyagforrást biztosítunk kertünk talajának. Egy átlagos család évente körülbelül 300 kg hulladékot termel, amelyből körülbelül 100 kg könnyedén komposztálható. A komposztálás által nem csak a hulladék mennyiséget csökkentjük, hanem értékes tápanyagokat is visszajuttatunk a talajba, így támogatva a növényeink egészséges növekedését.

A komposztládák szerepe a hatékonyság növelésében

A modern kertészkedésben a komposztládák kulcsfontosságú eszközök. Ezek a ládák nem csak a komposztálás folyamatának egyszerűsítését és tisztaságát szolgálják, hanem optimalizálják a halom mikroklímáját is, felgyorsítva ezzel a lebomlási folyamatokat.

Eco-Master, Eco-King és Thermo-King komposztládák kiváló minőségű, 100%-ban újrahasznosított műanyagból készülnek, kifejezetten a környezettudatos kertészek igényeire szabva. Különböző méretekben és funkciókban érhetőek el, hogy minden kertész megtalálhassa a számára legmegfelelőbb megoldást.

Mindig figyeljünk a komposztálás körülményeire

A komposztálás nem egy bonyolult folyamat, de azért van néhány alapvető szabály, amit muszáj betartani. A megfelelő szén-nitrogén arány, az összetevők mérete, valamint a nedvesség és levegő jelenléte elengedhetetlen a folyamathoz. Sokan ott rontják el, hogy csak egymásra rétegezik a komponenseket minden feltétel figyelembevétele nélkül és így a végeredmény egy bűzlő halom lesz. A komposztálás megfelelően végezve szinte teljesen szagtalan. Csak okosan tehát a kivitelezéssel.