A korpás haj nagyon bosszantó

korpás haj

Ezzel a kellemetlen problémával sok ember találkozik élete során. A korpás haj ronthatja a komfortérzetet, hiszen a fehér pikkelyek meglátszanak a ruhán, a viszkető érzésről nem is beszélve. A kialakulását számos tényező befolyásolhatja, mint például a nem megfelelő sampon használata, a túlzott faggyú termelődés és a bőrgombák elszaporodása. A jelenség általában a pubertás korban alakul ki. Azoknál az embereknél gyakrabban fordul elő, akik idegrendszeri vagy más betegségben szenvednek. A korpás haj önbizalomhiányhoz vezethet és bárkit kellemetlen helyzetbe tud hozni, ezért mielőbb tenni kell ellene!

Olyan sampont érdemes választani, ami alkalmas mindennapi használatra. Kipróbálhat házi praktikákat is, amelyek előnyösek lehetnek. A fehér joghurtból remek pakolást készíthet, amit a szálak teljes hosszára és a fejbőrre gyengéden kell felvinni. Ezt követően 15 perc elteltével célszerű leöblíteni és alaposan hajat mosni. A fehér joghurt sokféle vitamint tartalmaz. A csalán, a nyír, valamint a kamilla főzete is eredményes lehet a korpás haj ellen. A sütőport is sokan használják a fejbőrbe masszírozva. Ha kipróbálja az említett praktikákat, akkor valószínűleg csökken a probléma kialakulásáért felelős gombák aktivitása. A korpás haj ellen mihamarabb érdemes cselekedni.

Mi a visszér kezelés célja?

Az alattomos betegség kezdetben szinte észrevehetetlen, így a legkisebb intő jeleket sem lehet félvállról venni. A visszér kezelés eltérő módszerekkel történhet. Ha a tünetek enyhébb formában jelentkeznek, akkor úgynevezett első fokozatú rugalmas harisnya viselését javasolják a szakemberek. Ez a termék recept nélkül is könnyedén beszerezhető. A kompressziós terápia célja nem más, mint az izompumpa támogatása, valamint a szövetek között pangó vérmennyiség csökkentése. A harisnya használatának köszönhetően javul a billentyűk záródása és megnő a szövetek oxigénnel való ellátottsága. A visszér kezelés elengedhetetlen része a megfelelő gyógyszerek szedése.

Segítenek a gyulladás mérséklésében és a fájdalmak enyhítésében. A lézeres beavatkozás alkalmával elzáródnak a kiserek. Az elzáródott apró erek idővel felszívódnak, majd nyom nélkül eltűnnek. Fontos megemlíteni, hogy a terápia után bőrpír és kékes-zöldes foltok előfordulhatnak, de ez az állapot csak átmeneti, így nem kell aggódni. A visszér kezelés injekcióval akkor indokolt, ha az elzáródó erek 2 mm-nél vastagabbak. Az úgynevezett szklerotizáló injekció alkalmazásának a lényege, hogy az erekbe juttatott anyag gyulladást okoz a kiserek falában. A visszér kezelés után, idővel eltűnnek a kellemetlen kékes hajszálerek.