Az alkoholizmus végstádiuma már komoly segítséget kíván

Gyerekkoromban többször hallottam azt, hogy csak egy életem van, ezért próbáljam meg ezt jól leélni és kihasználni a lehetőségeimet. Akkoriban még nem igazán értettem ezt, de amint megtapasztaltam a közvetlen környezetemben is azt, hogy milyen az elmúlás, és hogy az élet mennyire véges, akkor értelmet kaptak ezek a szavak. Ekkor döntöttem el, hogy én bizony élni fogok. Sokan a mindennapokban csak túlélnek, és elfelejtenek élni. Reggel elmennek dolgozni, munka után bevásárolnak, megcsinálják a házimunkát, esetleg a családdal vannak, vagy kikapcsolódásként tv-t néznek, de tartalommal nem töltik meg a napjaikat. Ha valakinek van egy hobbija, amit szívesen csinál, akkor máris sokkal boldogabb tud lenni.

Ezért elhatároztam, hogy nekem nem munkából fog állni az életem. Habár szeretem, amit csinálok, mégis sokkal színesebben szeretném élni az életemet. A tárgyak helyett ma már inkább élményeket gyűjtök és próbálok annyit lenni a szeretteimmel, amennyit csak tudok.

Imádom a természetet is, ezért amikor az idő is engedi, akkor előszeretettel megyek kirándulni, túrázni, felfedezni a környéket, vagy utazni. A világ már önmagában is elég színes, ezért elég csak elutazni valamelyik másik országba, hogy egy kicsit izgalmasabbá tegyük az életünket.

Amikor elkezdtem így élni, akkor lettem igazán boldog és elégedett az életemmel. Hiszen megtaláltam azokat a dolgokat, amik igazán fontosak számomra. A szeretteimmel is több időt kezdtem el tölteni, többet beszélgettünk, jobban megismertük egymást. Sikerült olyan új barátokat is szereznem, akikre mindig számíthatok, akik hasonlóan gondolkoznak, mint én, és akikkel osztozhatok az élet apró örömeiben. Szóval én ezen az egészen csak nyertem. Amikor elkezdtem, akkor még nem is gondoltam, hogy ennyire sokat fog adni számomra, de pozitívan csalódtam. Azóta mindenkinek csak ajánlani tudom ezt, aki úgy érzi, hogy valamin változtatni kellene, de nem tudja min.

Azonban vannak olyan élethelyzetek is, amiken ez már nem tud segíteni és komolyabb változtatásra van szükség. Ilyen például az alkoholizmus végstádiuma, ami egy nagyon komoly dolog. Ehhez már nem elegendők a hagyományos addiktológiai kezelések. Azonban ebben a helyzetben is lehet segítségért fordulni a Felépülők csapatához. Ha valaki velük dolgozik együtt az alkoholizmusán, akkor nagy valószínűséggel sikerrel fog járni.

A Felépülők nevezetű vállalkozást olyan emberek hozták létre, akik maguk is átélték és megtapasztalták az alkoholizmus minden nehézségét. Az alkoholizmusból való felépülésről nem is beszélve. Hiszen erre rászokni mondhatni elég könnyű, azonban letenni az italt és utána újra józanul élni, nos… Az már egy sokkal nehezebb folyamat. Mivel a Felépülők pontosan tudják ezt, hiszen a saját bőrükön tapasztalták meg, ezért sikerült egy olyan addiktológiai programot létrehozniuk, ami 75-90%-os sikerességet mutat. Ehhez természetesen elengedhetetlen az is, hogy a résztvevők kellőképpen elszántak legyenek a felépülés iránt, azonban a legjobb szakemberekkel is együtt dolgoznak, aminek köszönhetően még magasabb minőséget képvisel az ő programjuk.

De mi is ez a program?

A Felépülők megálmodtak egy olyan 28 napos bentlakásos programot, aminek keretén belül az alkoholisták biztonságos és támogató környezetben tanulhatják meg elengedni az alkoholt és újra józanul élni.

Meghatározott keretrendszer segíti őket abban, hogy ellen tudjanak állni az alkohol iránti vágynak. Kiscsoportos és egyéni foglalkozások is vannak ebben a 28 napban. A csoportokat igyekeznek mindig úgy kialakítani, hogy a hasonló motiváltsággal rendelkező emberek kerüljenek egy csoportba. Ennek köszönhetően egy motiváló közeg tud kialakulni és egymást is tudják támogatni, motiválni, felhúzni.

A Felépülők csapata tudja, hogy a közeli szeretteinknek milyen nagy hatása van az életünkre, ezért nekik is tartanak konzultációkat. Ennek keretén belül megtanítják nekik is, hogy hogyan támogassák jól a felépülő családtagot. Hiszen, ha valaki még nem volt ebben a helyzetben, akkor természetes, hogy nem is tudhatja, hogyan és mivel tudja neki a legjobbat nyújtani, mi az, amivel valódi segítséget ad számára.

Amennyiben hozzátartozóként úgy látjuk, hogy a Felépülők programja nagy segítség tudna lenni valamelyik családtagunknak, mert ne adj isten az alkoholizmus végstádiumában van, akkor mi is bátran felkereshetjük a Felépülőket. A weboldalukon: felepulok.hu, külön menüpont („Hozzátartozók”) foglalkozik ezzel. Ők meg fogják tudni mondani, hogy mi ebben a helyzetben a teendő.

A 28 napos programban úgy lehet részt venni, ha egy folyamaton részt veszünk. Első lépésként telefonon fel kell velük venni a kapcsolatot. Itt megbeszélitek, hogy miben tudnak segíteni, és egy személyes megbeszélést is egyeztettek. Itt megtörténik az állapotfelmérés, aminek köszönhetően azt is meg tudják mondani, hogy milyen szakember fog tudni segíteni az alkoholizmus ezen szakaszában. Ha úgy látják, hogy tudnak segíteni, akkor következik a szerződéskötés, majd indulhat is a program.

Minden résztvevőnek biztosítanak 2 éves utógondozást, teljesen ingyenesen. Ha valaki ezt igénybe veszi, akkor sokkal nagyobb valószínűséggel lesz hosszútávon is sikeres a felépülése.

Ha első körben csak informálódni szeretnénk a programról, a csapatról, vagy az alkoholizmus végstádiumáról, akkor a blogoldalukon ezt is megtehetjük. Több sajtómegjelenése is volt már a Felépülőknek, ezért akár még ezeket a videókat is megnézhetjük.

A honlapjukon szerencsére minden kérdésünkre választ kaphatunk, hiszen olyan részletesen és lényegretörően magyaráznak el mindent, hogy egy laikus számára is minden érthetővé válik. Ha mégis maradna bennünk kérdés, akkor pedig bátran kérdezhetünk is tőlük, nagyon szívesen válaszolnak minden felmerülő kérdésre.

A Felépülők csapatának az a célja, hogy minél több ember újra józanul tudja élni a mindennapjait. Ehhez meg is adnak minden szükséges segítséget, az alkoholizmussal küzdőnek pedig már csak észre kell vennie, hogy ez az út sokáig nem járható, elhatároznia magát a változásra és tenni is a jó út érdekében. Ha valakiben ezek a célkitűzések megvannak, akkor bizony nagy eséllyel tudnak neki irányt mutatni.

Amennyiben már próbálkoztál a hagyományos addiktológiai kezelésekkel, de a hatásuk nem tartott sokáig, akkor sincs minden veszve. Ezzel a programmal és a megfelelő gondolkozásmóddal, tenni akarással megvalósítható a józan élet. Csak meg kell tenni érte az első lépést, ami egy telefonhívás. Ezzel még nem kötelezed el magadat, csak megadod az esélyt magadnak egy jobb élethez. Ha nem egymást keresitek, akkor az a személyes konzultáció alkalmával úgyis ki fog derülni.

Tedd meg az első lépést még ma, hogy mihamarabb elkezdhesd ezt a hosszú és rögös utat a józan élet felé. Habár már korábban tudtad, milyen így élni, most újra megtapasztalhatod, ha kellően elszánt vagy.

A Felépülők oldalán minden ehhez szükséges információt és segítséget megkapsz. Nézz szét az oldalon: felepulok.hu és ha úgy érzed, hogy a 28 napos bentlakásos program neked való lenne, akkor keresd fel őket bátran! Kedvesek, segítőkészek és empatikusak. Ezért még megvető pillantásokat sem fogsz kapni tőlük.