Fal hézag kitöltés egyszerűen és hatékonyan

fal hézag kitöltés

Az év bármelyik hónapjában fedezhetünk fel olyan alapvetően zavaró problémákat a lakás körül, amiknek a javításával nem várhatunk. Amikor például azt tapasztaljuk, hogy az ablakkeret és a fal között csak úgy szökik be a hideg levegő, akkor mielőbb cselekedni kell, hiszen a téli fűtés jóformán kárba vész ilyenkor. A fal hézag kitöltés viszont nem történhet akármivel és akárhogyan. Fontos, hogy valóban megfelelő anyagokat használjunk fel erre a célra, különben gyorsan szembesülünk ismét a problémával és egyszerűen csak szélmalomharcot vívunk. Ha tehát szóba kerül a fal hézag kitöltés, akkor ne adjuk alább a kiváló összetevőknél.

Mivel történjen a fal hézag kitöltés?

Mivel a hézagok többnyire olyankor keletkeznek és ott, ahol 2 eltérő tulajdonságokkal rendelkező építőanyag találkozik, ezért amikor a fal hézag kitöltés alapanyagát keressük, akkor több szempontot kell figyelembe vennünk. Az egyik ilyen, hogy a komponens minden felülethez megfelelően tapadjon. Szerencsére vannak ilyen univerzális anyagok, amikkel kiváló eredményt lehet elérni. Az eltérő fizikai hatások sem mellékesek. A szabadból hideg, bentről pedig meleg fogja folyamatosan érni a komponenst. Ezeket pedig jól kell tolerálnia. Az alakváltozásra való hajlam sem elhanyagolható a fal hézag kitöltés esetén.

Fal hézag kitöltés egyszerűen

A Sikaflex®-11 FC+ egykomponensű, univerzális, rugalmas ragasztó és egyben hézagtömítő jóformán bármilyen felületen megtapad. A fal hézag kitöltés ezzel gyerekjáték, de azért fontos figyelni a felületek előkészítésére. Csakis kellően tiszta, a laza anyagoktól mentes helyen vethető be, különben csökken a hatásfoka. Erre mindig figyeljünk oda.