Miért érdemes ősszel klímát venni?

Habár ősszel nem sokan gondolnak a légkondicionálásra, valójában ez az egyik legjobb időszak egy új klímarendszer beszerzésére. Egy megfelelően időzített klímavásárlással komoly összegeket spórolhat meg (mind a készülékeken, mind a beszerelésen), több ideje lesz a választásra és a telepítés egyeztetésére, illetve idén már nem kell költenie az éves karbantartásra sem.

Függetlenül attól, hogy split, ablakba szerelhető vagy központi klímarendszerben gondolkodik, íme a legfontosabb érvek az őszi vásárlás mellett!

Ősszel remek ajánlatokra lehet lecsapni

Pénzügyi szempontból az őszi klímavásárlás a legészszerűbb választás. A kereskedők az őszi hónapokban próbálnak megszabadulni a nyáron megmaradt készleteiktől, tehát ilyenkor a klíma árak szereléssel együtt is sokkal kedvezőbbek. Sok viszonteladó inkább olcsóbban kínálja ezeket a termékeket, hogy még idén el tudják adni őket, hiszen jövőre az ügyfeleket a legújabb modellek érdeklik majd.

A klímaszerelők jobban ráérnek

A klímaszerelőknek ősszel van a legtöbb idejük, hiszen télen a fűtés, nyáron pedig a hűtés miatt keresik őket többen, tavasszal pedig mindenki a nyárra készül, vagy az éves karbantartását intézi. A tél valóban egy meglepően elfoglalt időszak a klímaszerelők számára, mert sokan légkondicionáló rendszerüket használják otthonuk fűtésére, tehát ilyenkor is bőven előfordulhatnak olyan esetek, ahol az ő szakértelmükre van szükség (sokszor az elmulasztott karbantartások miatt).

Nem csak a nyár sűrű tehát a klímaszerelők naptáraiban, hanem a téli hónapjaik is meglehetősen zsúfoltak lehetnek. Az ősz egy remek köztes időszak, hiszen ekkorra már elkészültek a nyári beszerelésekkel, sokan pedig még nem is gondolkodnak a téli szezonon.

Jobb elkerülni a meglepetéseket

Amennyiben jelenlegi légkondicionálója már elérte a „nyugdíjas” kort, vagy szimplán olyan problémák adódtak vele a nyár folyamán, amelyeket nem éri meg javítani, akkor ideje már most felkészülni a következő nyárra. Ne várja meg, hogy meglévő berendezése a legforróbb nap kellős közepén adja fel a szolgálatot.

Ha most ősszel cseréli le készülékét, akkor biztos lehet benne, hogy a készen áll majd a következő hűtési szezonra. Továbbá, ha tavaszig vár, akkor meglehet, hogy elveszíti majd a motivációját az új egység megvásárlására, hiszen a téli hidegben nem érződik majd a klíma hiánya.

Elkerülheti, hogy még egy évig kelljen fizetnie a javításokért

Ha ragaszkodik meglévő klímájához, akkor ezzel csak az éves javítási költségeket halmozza fel. A mellett, hogy a rendszeres ellenőrzésekért és javításokért kell fizetnie, hibás, régi légkondicionálója valószínűleg sokkal több áramot is fogyaszt majd a kelleténél, hogy szinten tarthassa a szoba hőmérsékletét. Ezeket az összegeket érdemes inkább egy új rendszerbe fektetni.

Őszi nagytakarítást végez

Habár sokat emlegetjük a „tavaszi nagytakarítást”, sokan valójában őszig várnak a legnagyobb feladatokkal otthonuk körül, hiszen az időjárás ilyenkor még sokáig ideális a kinti munkavégzéshez. Sokakat az motiválja az őszi nagytakarításra, hogy felkészítsék otthonukat a hosszú téli hónapokra, amikor a legtöbb idejüket töltik a négy fal között.

Ha pedig már egyébként is őszi nagytakarítást végez, akkor ilyenkor érdemes alaposan rendet rakni a kültéri egység körül, illetve előkészíteni a helyet az új berendezés számára.