Milyen a minőségi zsalutábla?

zsalutábla

A zsaluzat készítés manapság már sokkal egyszerűbb, mint régen volt. Amióta rendelkezésre állnak a speciális zsalutábla típusok már nem kell összetákolt deszkákból felépíteni a tartóelemeket. Az igények sokat növekedtek az elmúlt években, ugyanis a magas minőségű, áttörésmentes látszóbeton kiképzéshez csak professzionális bevonattal rendelkező termékek felelnek meg. A nyers beton azon túl, hogy nagy nyomást fej ki a felületekre, még tele van nedvességgel, ami a tartórészre hatással van.

A hagyományos fa héjak könnyedén megszívják magukat vízzel, aminek következtében megdagadnak, majd a bontás során úgy válnak le a betontól, hogy abból kisebb-nagyobb darabokat letörnek. A zsalutábla ezt nem teszi meg. A beton felőli oldalon egyedi filmbevonattal rendelkezik, ami egyszerű elvállást biztosít. Ennek következtében még látszóbeton felületek kiképzésére is alkalmas. A peri.hu weboldalon több típusú zsalutábla ismerhető meg közelebbről, így maximálisan az igényekhez igazítható a beszerzés.

A kínálat egyik népszerű tagja a PERI Birch, amelyik 6,5-40 mm-es vastagságban érhető el. Jóformán minden területen bevethető legyen szó falak vagy födémek létrehozásáról. Az egymásra kereszt irányban fektetett lemezek nagy stabilitást biztosítanak részére. Másik előnye, hogy könnye szabható. Sajnos előbb-utóbb szükség lesz a zsalutábla vágásra, ugyanis nem lehet mindenhol egész darabokat felhasználni emiatt néhány darab rendszeresen lemorzsolódik a palettából. Szerencsére a könnyed pótlás biztosított, ezért a kívánt mennyiség mindig kéznél lesz.