Tökfőzelék receptek a nagyi konyhájából!

Tökfőzelék receptek

Gyerekkorunk ízvilága óhatatlanul a nagyi konyháját juttatja eszünkbe. Hiszen semmi nem volt olyan ízletes, mint a nagyi főztje. És az is gyakran megesett, hogy ugyanazt az ételt, csak akkor ettük meg, ha a nagyi főzte. Így van ez a tökfőzelékkel is. A nagyi tökfőzelék receptjeivel nem vetekedhet senki. A tökfőzelék receptek közül a legfinomabb a kapros tökfőzelék. Könnyen elkészíthető, bár úgysem lesz olyan, mint ahogyan a nagyi készítette. A tököt gyaluljuk le, és lesózva hagyjuk pár percet. Amíg a tököt állni hagyjuk, addig a felkockázott vöröshagymát olajban pirítjuk meg, majd tegyük bele a tököt, és a felaprított kaprot, majd két perc után egy kevés vízzel, és egy kevés tejjel hagyjuk főni. Amíg a tök fő, addig előkészítjük a habarást, ami úgy történik, hogy a tejfölt kikeverjük a keményítővel, kevés vízzel, és egy csipet sóval. Annak érdekében, hogy ne csomósodjon össze a főzővízből vegyünk ki egy keveset, így a hő kiegyenlítődik.

Egy gyors mozdulattal a habarást ráöntjük a tökre, és folyamatosan keverjük, hogy ne legyen maximálisan elkerüljük a csomózást. A tökfőzelék receptek közül ez a kapros recept eleveníti fel leginkább a gyerekkor ízeit. Az elkészítés során figyeljünk a részletekre, és ne akarjuk összedobni, mert akkor biztosan nem kapjuk meg azt a tökfőzeléket, amelyet gyerekkorunkban úgy nyakaltunk be, hogy öröm volt nézni. A tökfőzelék receptek tárháza ugyanakkor széleskörű, a hozzávalók is folyamatosan változnak, és egészen ínyenc főzelék recepteket is találunk. De számunkra a legjobb mégis a nagyiféle tökfőzelék recept.