Nem kell, hogy a gázszerelés belerondítson a napunkba

A felnőtt élet egyik legnagyobb kihívása, hogy magunknak kell beosztanunk az időnket. Ez elsőre nem hangzik egy olyan nagy dolgoknak. Én is tisztán emlékszem, hogy tiniként mindig arra vágytam, hogy végre ne a szüleim mondják meg, hogy mikor-mit csináljak. A döntés szabadsága azonban általában egy új súlyt helyez ránk, amire szerintem sokan nem számítanak. Feljön tehát a kérdés, hogy miként lehet jól beosztani a napunkat?… Minden ember más, úgyhogy nem lehet egy általános szabályt kitalálni, ami mindig működik. Főleg azért, mert az élet folyamatos, lassú változásból áll. Éppen ezért a mereven eltervezett napirendet már most kidobhatjuk a kukába. Ha nem adunk magunknak mozgásteret, az rengeteg negatív következménnyel járhat. Hiszen bármikor bejöhet egy váratlan hívás, esetleg egy előre nem megbeszélt esemény. Az ilyen helyzetekben pedig alkalmazkodnunk kell, vagy örökre be leszünk zárva a saját kis rendszerünkbe.

Annak sem vagyok híve azonban, hogy mindig menjünk a szívünk után. Hiszen az ember alapból egészen lusta felépítésű lény. Sokszor valóban nagyon jó tanácsokat tud adni a szívünk, de néha tényleg el kell intézni bizonyos dolgokat. Velem is történt már olyan, hogy egy baráti találkozó miatt inkább elengedtem a munkát. Ennek pedig az lett az eredménye, hogy később feltorlódtak a dolgok és rettenetesen éreztem magamat.

Ahogy annyi minden mással az életben, ennek kapcsán is meg kell találnunk az egyensúlyt, bármilyen idegesítően semmitmondó is ez a válasz. Én általában mindig eltervezem, hogy mennyi időt kell mindenképpen szánnom bizonyos dolgokra a napomban. Tehát, mindig ott van a fejemben, hogy egy óra legyen szabadon mondjuk a takarításra. Ez persze nem ment meg a váratlan eseményektől, de ha minél előbb elvégzem, akkor nem kell később a fejemet törnöm miatta. Az egész olyan, mint valami örökké változó tánc. Biztos vagyok benne, hogy lesznek majd olyan napjaink, amik káoszba fulladnak, ez azonban ne tántorítson el minket attól, hogy tovább próbálkozzunk.

Én is például először teljesen kétségbeestem, mikor a lakásomban egy amolyan gázszivárgás-féle volt. Nagyon féltem, hogy nem tudom majd megengedni magamnak a profi gázszerelő szolgáltatást. Emellett még olyan dolgokat is hallottam, hogy sokszor a szerelők csak hetekkel később jönnek ki, ezt pedig nem engedhettem meg magamnak télvíz idején. Szerencsére azonban az egyik barátomtól hallottam a VízGázFűtésszerelő24.hu weboldalról. Azt mondta, hogy ő korábban tőlük igényelt gázszereléses szolgáltatást és maximálisan meg volt elégedve. Ez persze elég volt ahhoz, hogy felkeltse az érdeklődésemet és fel is mentem a VízGázFűtésszerelő24 oldalára utánanézni annak, hogy mit takar az általuk kínált szolgáltatás.

Sokféle oldalon jártam már az interneten, de a VízGázFűtésszerelő24 azon kevesek közé tartozott, ami már első ránézésre megnyert magának. Hiszen egy igényesen kialakított oldal rögtön azt érezteti velünk, hogy az adott cég számára fontos a kényelmünk és az, hogy átlátható legyen minden. Természetesen a kinézet nem jelenti, hogy egy tökéletes helyre találtunk, mégis nagyon jó előjel tud lenni.

Ahogy a nevükből is sejthetitek, gázszerelő mellett még rengeteg másféle szolgáltatást is igényelhetünk náluk. Én elsőként attól féltem, hogy ez azt fogja eredményezni, hogy elaprózódnak, de a VízGázFűtésszerelő24 megmutatta nekem, hogy mindegyik szakterülethez kiválóan értenek. A kezdőlapon egy picit olvasni lehet arról is, hogy milyen a hozzáállásuk a szakmához, amelyen keresztül valamennyire megismerhettük őket. Az internet személytelenségében nekem mindig fontosak az ilyen gesztusok, főleg mivel az általuk küldött gázszerelő lesz felelős a lakásom helyzetéért.

Ha elégedettek vagyunk azzal, amit ott látunk, akkor kiválaszthatjuk azt a szolgáltatást, amire nekünk lesz szükségünk. Ez a lépés nem hiszem, hogy bárkinek gondot fog okozni. Egyszerűen csak pillantsunk a felső menüre és bökjünk rá a gázszerelő kiírásra. Ha ezzel készen vagyunk, akkor egy olyan lapra leszünk átirányítva, ahol részletesen megtudhatjuk, hogy mégis mit értenek gázszerelés alatt és miket érdemes tudni az általuk nyújtott szolgáltatásról. A leginkább annak örültem, hogy a tájékoztató érthető nyelvezettel volt írva. Túl sokszor ütköztem már falba különböző szakszövegek kapcsán. Sok dolog érdekel az életben, de sajnos a szereléshez sosem értettem. A vizgazfutesszerelo24.hu azonban lehetőséget adott nekem arra, hogy egy kis betekintést kapjak ténylegesen a szakmába. Úgyhogy megérthettem, hogy milyen fajta problémák léphetnek fel a gázzal kapcsolatban is.

Alapból számomra mindig is varázslatos volt, hogy miként lehet a gázt arra használni, hogy befűtsük a lakásunkat. Ez a csodálat azonban általában egy kis félelemmel társult. Hiszen annyit lehet hallani arról, hogy gázszivárgás kapcsán felrobbanhat az egész lakásunk. A vizgazfutesszerelo24.hu csapata is hasonló komolysággal kezeli ezt a témát. Ettől függetlenül olyan esetekről is tájékoztatnak minket, ahol nem feltétlenül kell az ő segítségük.

Én azonban könnyedén meg tudtam állapítani, hogy rám nem vonatkozik ez a felmentés és nem is igazán akartam a saját nem létező szaktudásomra támaszkodni. Azzal még baj is lehetne egy ilyen kardinális területen – ez is fontos tanulság! A tájékoztatóban azt is olvastam, hogy nem kell heteket várnunk rájuk, hanem szükség esetén akár egy órán belül is kiérkeznek hozzánk. Annyit érdemes tudni, hogy ez a kiírás Budapest területére és még Pest megyére vonatkozik, úgyhogy az ország többi részében sajnos nem támaszkodhatunk a vizgazfutesszerelo24.hu szolgáltatására. Én azonban a fővárosban éltem, úgyhogy pont kapóra jött az egész.

Már csak arra voltam kíváncsi, hogy másoknak mi a véleménye róluk. Az interneten persze erre is volt lehetőségem, úgyhogy röviden meggyőződhettem arról, hogy mindenki nagyon elégedett volt velük idáig, aki írt valamilyen véleményt. Nem szeretek semmit a véletlenre bízni, főleg egy gázszerelő kapcsán, hiszen beláthatatlan következményei lennének a félkész munkának. Arról nem is beszélve, hogy a pénzünket is csak vesztegetnénk velük.

Így azonban teljes bizalommal fordultam a vizgazfutesszerelo24.hu csapatához. Az elérhetőségeiket több helyen is megtalálhatjuk, viszont szerintem az egyik legegyszerűbb módszer a „Kérj visszahívást” rubrika. Ennek kapcsán megadhatjuk pár alapadatunkat és a telefonban már nem kell ezzel szórakoznunk. Legnagyobb meglepetésemre még ingyenes tanácsadást is biztosítanak, amivel még nagyobbra nőttek a szememben.

Fel is hívtak rövid időn belül és mondták, hogy nemsokára itt lesznek. A szakember valóban egy órán belül kiérkezett és még kiszállási díjat sem kellett fizetnem. A gázszerelő, a javítás egésze alatt végig elmagyarázta nekem, hogy mit és miért csinál. Így még inkább azt érezhettem, hogy végig kontrollban vagyok és nem vagyok kiszolgáltatva. Nagyon hamar végzett és elhárult a probléma. Nem kellett óriási összegeket kifizetnem, úgyhogy nagyon hálás voltam az egészért. A jövőben is biztosan a „Víz Gáz Fűtés Szerelő 24” csapatát fogom felkeresni, ha bármi problémám lenne.